Manifest

Faleza Dunării rezistă… noi mai rezistăm ? Foto Simona

Acum…

Fenomenul extraordinar #rezist ne-a salvat la propriu o dată. Unora încă ne mai dă speranțe.

Mărturisesc că totuși am început să mă tem că acest #rezist a trecut de la diateza activă, la cea reflexivă și tinde spre cea pasivă, ceea ce ne-a mai distrus în istorie.

 

Am rezistat în geografia noastră. Ne-am păstrat limba. Așadar am mai rezistat , dar cu ce preț ?

Cum și cu ce preț rezistăm acum ?

Acest verb i-a făcut eroi pe mulți oameni, dar multora nu le-a folosit. Au rezistat, dar pentru unii nu a fost de ajuns. Cui folosește să fie citat într-un manual de istorie, sau într-un reportaj, odată ce a rezistat degeaba ?!

Îi respect oricum pe acești oameni, fie că rezistența lor a dus la ceva bun, fie că s-au sacrificat zadarnic.

Aș vrea ca acum, în țara asta a noastră, să nu mai rezistăm pasiv, ci activ. Să ne găsim resursele și puterea de a transforma #rezist în #i-am învins !

Societatea civilă s-a reactivat cumva. Dar până și ea este divizată !

Cred că trebuie ca ea să forțeze la propriu opoziția și să colaboreze uniți, fără orgolii păcătoase, la filtrarea morală a clasei politice și la recăpătarea încrederii oamenilor în onoarea pe care le-o dă dreptul la vot.

Să le amintească fără pauze, că mulți au rezistat și au murit, pentru ca noi să putem vota. Aceea a fost o rezistență activă, care ar trebui să ne facă mândri și responsabili. Odată în memoria celor care s-au sacrificat pentru drepturile omului și apoi pentru interesul nostru actual. Este un cod roșu aici, de „nu mai pot să-i văd, aud, suport și nu mai trebuie lăsați să-și bată joc de noi, în acest mod aberant, absurd, distructiv !”.

Lipsa alternativei la PSD nu este un motiv să nu votăm. Este o scuză jenantă, iresponsabilă și iată, nocivă.

Nu mai suntem de mult în al XII-lea ceas , cel în care să ne salvăm.

Mulți ne-am dat deja cu capul de fundul prăpastiei . Chiar trebuie să se dea toți , ca să ne unim și să schimbăm mentalitatea de la pasiv la activ ?

#rezist poate fi doar un moment frumos, onorabil, „hei, vă vedem, nu ne păcăliți !”, sau poate fi  un capitol important în istoria noastră, dacă îl finalizăm democratic, cu #am învims penalii, ne-am recuperat onoarea și țara !

De la pasiv, la activ, pentru că altfel scriem cea mai rușinoasă pagină din istoria noastră contemporană !

 

S i m o n a

Ți-a plăcut? Răspândește-l!

Lasă un răspuns