Carpe diem

Motanul Meme și “Fiara” Toto – 2 copii și ei. Foto Simona – Casa Cireșarilor, Poiana Țapului, cândva

Am învățat multe în viața asta. Pe unele chiar le mai țin minte …

Altele sigur că au lăsat ceva urme . De multe sper că m-am lecuit.

Aș vrea să pot spune ceva nou, dar de unde ?! M-am născut destul de târziu, așa că s-a cam zis ce era de zis. Despre viață adică…De-acum trebuie trăită !

Las deoparte pretenția arogantă a originalității și spun că după îndelungi experiențe, experimente și ceva meditații, știu !

Nu este „evrika” ! Este un rezumat al alegerilor pe care ne este atât de greu să le facem, pentru că ne rupem mințile în paradigme. În „așa trebuie, nu mă întreba de ce !”. „Așa face toată lumea, te-ai trezit tu să rupi tradițiile ! “. Lista este lungă și depinde de noi ce vrem să tăiem de pe ea, cu bun simț, dar vorba aia, fără milă !

Atenție copii, nu încercați asta singuri acasă ! Când tai, trebuie să ai o bază, ceva școală, ceva experiență și abia după aceea să fii conștient de ceea ce vrei și poți să faci și nu încalcă legile omenești. “Cartea Junglei” este garantat o piatră de temelie, deși poate titlul spune altceva.

Discutam mai de mult cu un prieten bun , care-mi zicea că dacă am fi  „oameni”, ne-ar  ajunge cele 10 porunci și nu ar mai fi nevoie de Justiție.

Dar deh, mai greșim și noi. Acesta însă este alt subiect, nu vreau să-l dezvolt astăzi, de Ziua Copilului. Doar amintesc de aceste 10 repere magice.

Așadar, copii de toate vârstele…din partea mea :

  1. Carpe Diem ! Asta știu eu sigur că merită !

Ah, acum vin moraliștii și zic “vai, ce superficial, cât egoism, câtă iresponsabilitate !?”. Îhîm ! Dar totuși: Carpe diem , vă zic eu !

  1. Niciodată să nu uităm copilul din noi ! Copiii se nasc superbi. Candoarea lor este cel mai frumos și curat fenomen de pe planeta asta, minunată ea însăși. Creștem, dar să rămână copilul din noi neatins, activ și prezent de câte ori este nevoie de el! Avem de învățat multe de la copii și le mulțumesc și pe această cale !

 

  1. Umorul ! Fără el suntem terminați ! Eu așadar îl cultiv, îl practic și-l iubesc ! Calitatea lui, dă calitate vieții. Recomand !

Fără el aș uita de copilul din mine și nu aș putea să … Carpe diem !

Poftim ? Nu e clasament ? Păi nici nu trebuie , că este interactiv ! Liberul arbitru .

      La mulți ani, copii !

 

 

Ți-a plăcut? Răspândește-l!

Lasă un răspuns