Caracatița

Ca animal politic !

Nevertebrată ? Este!

Tentacule ? Între 8 și 10, să ajungă la toți !

Creier ? Serios ?! La ce bun ?!

Caracter ? Pardon mon cher !

Ea nu are stânga, nu are dreapta. Se sucește după interes. E drept că la ea este de supraviețuire. La varianta politician este o filozofie, numa’ să-l asculți.

Împroașcă . Hm , aici deja ar putea să se simtă calomniată. Ea se apără, nu atacă. Mă rog, mici detalii, pe care le las analiștilor să le dea de pereți.

Vin revelațiile după mine, nu știu cum să fac, ca să scap. Acum asta, că anume caracatița nu se referă doar la Mafie, când este numită, fără să se poată apăra. Se întinde, are tentacule, tot ce știm este corect. Are însă și avantajul că nu se împiedică în concepțiile de stânga, dreapta, sau centru, de-astea, care mai rău te zăpăcesc. Din atâtea, care-i stânga, care-i dreapta ?! Niciuna. Cine se aseamănă cu ea ?

Ei ? Dacă nici asta nu mai este revelație, înseamnă că rămân la penultima revelație, la metale prețioase, AUR adică…

Încerc să-mi îndrept atenția către subiecte fără legătură cu politica, dar nu pot, pentru că suntem mereu în campanie electorală și-mi sar pe taste provocările. Bunăoară, ăștia de centru- dreapta, de nici caractița nu știe “care este”, sunt deja în campanie pentru următoarele alegeri. Au guvernul în pix, că ce, dacă nu ei , atunci cine ?! Așa că deja bagă mare, să-i alegem și peste 4 ani, cu procente și mai mari. Guvernarea se face boss , asta ne frământă pe noi , serios ?!

Ei sunt acum ca în problema aia de logică cu lupul, capra și cu varza, care trebuie să treacă peste un pod, pe malul celălalt, fără să se mănânce între ei. Dacă trece lupul primul, capra mănâncă varza, că rămân singure. Dacă trece oaia, ok. Dar după ea ?! Trece lupu, papă oaia. Trece varza, o papă oaia… Și ce ne mai distrăm.

Așadar nu-și mai bat capul să treacă podul, chiar dacă asta era în programul de-l votarăm. Sictir celor care pun botul la programe, da ?! Aleșii rămân așa, neîmpăcați cum pozează, pe malul ăsta, că e mai simplu. Ei au vrut, dar nu au fost lăsați, na ! Fac joc de glezne, declarații, leafa merge, timpul trece, iar deștepții fac analize, pe bani, ca și când ne-am fi scos vreodată cu analizele.

Noi ? Palme peste frunte ! Unde-am greșit ?! Nu știi, dar ai încă patru ani să te corectezi, tu votant naiv care ești ! Nu ei, pe care îi plătești. Tot tu ai greșit, că ai votat, că nu ai votat, ai greșit oricum.

Ne luăm la trânte între noi, că uite useriștii tăi ce fac ! Dar liberalii tăi ?! Ei, dacă votai PMP…

Pe bune, AUR măi ?! Dar eu nu am auzit de ei ! Nici eu ! Păi dacă aveam nasul mai sus decât urechile, cum să auzim ? Nu-s ei de vină ! Ei în bula lor, noi…în bula noastră… Când s-or ciocni bulele, va ieși ceva colorat, sigur, dar nu mă bag să intuiesc culoarea, că intru la anti-orice, că suntem o adunătură de minorități, atât am reușit noi, de când am ieșit din grote și până acum.

După 30 de ani, tot ce pot să spun este că ne învârtim în giratoriu, fără să găsim ieșirea. Caracatița nu vrea să știe de dreapta, stânga. Și-a găsit zona de confort și ne amețește pe toți. Dar și noi privim la ea, ca la bâlci și ne mai mirăm când ni se face rău.

Totuși, din respect pentru vietatea asta nevinovată, spun că, indiferent pe unde și cum i-a mai fost folosită imaginea, dresură cu caracatițe nu am văzut la circ, dar de circ cu politicieni m-am săturat.

S i m o n a

Ți-a plăcut? Răspândește-l!

Lasă un răspuns