Conștiință … nu și nu !

Eu am dubii. Voi? Deloc ?!
Gândește, dacă ai dubii !

Ce este greșit la oameni ? Conștiința poate?! Nu la toți, dar uimitor la cât de mulți nu funcționează instinctul de supraviețuire. Nu zic al speciei, că este deja prea mult, dar măcar cel personal.

Noi trebuie să fim apărați de noi înșine. Pe unii îi încurcă rău gândirea. Ei știu, nu au dubii.

Unde unii nu înțelegem, că este mai greu de înțeles pentru majoritate, ei știu !

În condiții normale, îi ignori, că în fond fiecare trebuie lăsat liber cu părerile lui cu tot. Dar iată-ne într-o situație complet nouă și periculoasă, în care ne-am trezit vital dependenți și de conștiința celor din jur.

Ne dăm din calea vitezomanilor, stăpânii șoselelor , ca să scăpăm cu viață, aia e, ce să le faci?! Mergeee !

Băgăm capul adânc între umeri, când trecem pe lângă gunoiul făcut de “semenii” noștri în toate felurile posibile, fără să avem atitudine civică, de frica consecințelor agresive, mai merge.

Cu pandemia însă nu mai merge, sau nu ar trebui să mai meargă.

Am înghițit multe, ca să nu ne luăm înjurături, bătăi, cuțite, deși legea este de partea noastră, a celor care ne respectăm pe noi înșine, pe aproapele nostru, planeta. Nu am protestat că aceste legi nu sunt aplicate, deși plătim ca să se facă acest lucru.

Acum nu mai este de ignorat. Covid-scepticii au pretenții la o libertate, pe care și-o simt încălcată și vin cu argumente năucitoare, care să le justifice încălcarea unor reguli sanitare, a unor legi, cu dispreț pentru cei care le respectă și riscând sănătatea tuturor. Și se plâng, se plâng… atât încât poezia O scrisoare de la Muselim Selo – scrisă de George Coșbuc, este ca pentru Moș Crăciun, nu către o mamă al cărei fiu era pe front, e drept, fără mască.

Desigur, poate crede fiecare ce vrea, doar că nu este concurs de “Cine știe, câștigă”, este de “Covidfree”.

Despre teoriile conspirației, inclusiv cele legate de vaccinul presupus să îmblânzească pandemia, nu mai comentez. Nu că aș ști ce. L-am luat pe “nu știu” în brațe, cu toată sinceritatea. Nu emit ipoteze, pentru că nu am.

Cine sunt eu? O presupusă victimă, dar și un presupus vector al unui virus, în așteptarea rezolvării acestei uriașe probleme, conflictuală, nu zic ! Am încredere în oamenii de știință, care de-a lungul istoriei au scos omenirea din multe boli, care astăzi sunt istorie.

Orice om normal, în situația asta, trece prin tot felul de emoții, își face tot felul de gânduri, dar respectă regulile. Măcar acum, trebuie să simțim că nu sunt eu și restul lumii ! Suntem toți în restul lumii !

S i m o n a

PS : Conștiința se referă și la a merge să votezi pe 6 decembrie, OMULE !

Ți-a plăcut? Răspândește-l!

Lasă un răspuns