Scântei gri

4. Incidentul Floyd a fost scânteia care lipsea, ca să aprindă ceva inflamabil. Nu este vorba numai despre rasism, pentru că acesta, din nefericre, a fost, este și va fi în lumea asta ( prost făcută, se vede clar ! ).

5. Minoritățile, luptând pentru drepturile lor, au picat de multe ori în extreme. Cine întreține o lume a minorităților ?

Noi, cu gândiri și atitudini nedemne de sec. XXI. Culoare, sex, religie, fumători, orientări sexuale. Toate ne dau teme false și agresive.

6. Da, reacțiile sunt violente, nu sunt de acord cu ele, dar vinovații nu sunt doar în stradă. Masele stârnite, scoase din minți, așa reacționează. Nu este o scuză, este un fapt.

Ce au făcut minerii în București ? Poți să-i acuzi doar pe ei ?!

Nu sunt de partea celor care distrug munca altora, țipă baliverne, sau profită de o situație dramatică, pentru a-și justifica violențele. Ei nu sunt conștienți că astea toate se pot întoarce iar și iar împotriva intereselor lor.

Eu sunt împotriva celor care îi aduc în starea asta și apoi mai bagă și bățul prin gard. Măcar atâta brumă de istorie mai ținem minte din școală. Cine a provocat scântei, pentru ca apoi să profite de focul aprins ?! Lista e lungă.

7. Pandemia a venit peste un sistem social prost și în USA. Putea avea orice formă incidentul, că tot lua foc.

8. Acum mulți nu vor să vadă pădurea din cauza copacilor. Unora le convine situația și trage fiecare cât poate, să profite de pe urma ei. Pandemia a fost surclasată, măștile uitate, știrile nu mai știu pe unde să dospească, iar discernâmântul dobândit doar de pe net și rețelele de socializare, pune omenia între paranteze.

9. Pericolul este mare, au nevoie de alt leader la Casa “Albă”… Sistemul lor electoral șchioapătă rău la democrație. Aia cu valorile ei e un vis american pufăit .

10. Dacă nu se trezesc rapid, o dau în anarhie, de la care mai este un pas până la dictatură. E prea mare țara, pentru așa ceva ? Sper ! Mai sper și să facă schimbarea pașnic, la urne și apoi să mai vadă pe unde sunt, că nu sunt bine nici ei, iar comunismul atât așteaptă, vai de no toții !

God bless America, pentru că alfel situația este contagioasă și e mai rea decât virusul. Chiar și decât PSD-ul !

Dacă am respecta cele 10 porunci, nu ar mai fi nevoie să plătim un întreg sistem judiciar.

Dacă am număra fiecare dintre noi, câte din 10 respectăm, ne-ar aluneca piatra din mână.

Dar condiționalul optativ mi se pare un mod al verbului deja minoritar, printre frații săi. Mai bine îl excludem.

S i m o n a

Ți-a plăcut? Răspândește-l!

Lasă un răspuns