Kicasso

Van Gogh - Starry Night

Van Gogh – Trilogia Starry Night – copii din colecția Simona – originalele or fi la Vâlcov

Oameni buni, Darius Vâlcov vroia să-și termoizoleze casa și s-a gândit cu capul că cele mai bune sunt pânzele alea, Renoir, Picasso, Grigorescu, Tonitza…
Polistirenul este depășit și la o casă mare, cu Lavinia Șandru în ea, nu pui orice jeg pe pereți, că te-ar eclipsa. Bagi îndărăt . Para îndărăt .
Cărămizile de bani tot pentru așa ceva erau. Construcții ! Haurul ?! Păi să poleiască tronul doamnei, din care să ne declame ea cum e cu corupții și ce rău fac ei țărișoarei.

Ipocrita de Lavy, cum mușca ea aerul și nu numai, când punea corupții la zid. Când colo, na, ea avea zidurile căptușite cu averi de regină de sec. XVIII. Da’ poate că nici nu știa, ocupată fiind cu gospodăria. Pot să cred, că sunt adusă de barză și  “îmi e murgul vită mută”, vă privește și v-ascultă… ‘ți-ai beciurilor de ordinari nesimțiți ! Ne țineți de imbecili și noi tot mai credem că ne facem bine, cu voi pe toate posturile și în toate posturile.

Auzi la Darius, pandurul  : se ducea noaptea în cimitir și lua pungile de plastic , cum iau sărmanii pomenile de Paștele Blajinilor ! Printre cruci, uau ! Credincios și ăsta și fără frică de Bau-Bau.
După aia se ducea la Lavinia acasă și ea îl curăța de duhurile rele.

Nu pot să-l suspectez pe geniul finanțelor că a jefuit de amorul artei. Cum nici cei care au furat tablourile din Olanda nu le-au vrut ca să le admire ei în taină. Dacă știau ce deține , nu mangleau ei de la hoțu’ ăsta, lejer, fără mare strategie, iar el nici măcar nu putea să reclame furtul !? Ba da ! Ghinion de neșansă ! Loss-loss situation…
Dacă furi tabloul, sau îl cumperi cu bani furați, tot hoț ești, chiar dacă ultimul lucru pe care îl faci, înainte de pârnaie, este Codul Fiscal al unei țări tembelizate.

Ăsta ne pune să declarăm și ce lapte am supt la mama, în toate agențiile imobiliare, la samsarii de mașini, bănci, notari, tot…și el străngea ligăuri dă haur.

Că dacă nici el nu știe în ce să investești, atunci cine ?! Lasă, că vom mai vedea noi cine a putut, că de știut, știm toți, măi boschetarilor, dar nu avem  ce !

Tot aștept să mă trezesc, că nici în coșmar nu mai suport să văd așa ceva. E “noaptea minții” cum zic unii.

Mă tem deja că încă nu am văzut tot !

Cum și cu ce a adunat tânărul ăsta de 38 de ani asemenea valori în cîțiva ani ?
Cât a putut să fure ? De unde ???
Cum a putut să adune atâtea tablouri vestite, sub nasul S.R.I.-ului ? Nu 10, ci 100 și nu de oricare ? Ce naiba, piața asta nu este și ea supravegheată discret ?
Tot aștept să zică experții că-s reproduceri, dar chiar și-așa, sunt bani mulți.

Cîți bani am avut măi, dacă jivinele astea hămesite au adunat atât ?!!

Lume, mai mult sau mai puțin ne-au furat toți. Fără număr, fără frică ! Temerari !

Alegeri anticipate ? Haidi măi ! Cu cine ? Facem schimb de hoți ?!

Cine-i mai alege ?! Dă-i încolo cu turele lor, în care ne fură p’a rând, ca-n codru. Că și baladale alea ale noastre sună ca blestemele deja.

Re-afirm că nu avem oameni politici de încredere și pregătiți. Poate îi importăm ! Așa cum privatizăm una-alta, să privatizăm și Parlamentul. Să aducem nemți, olandezi, finlandezi, de-ăștia ! Sigur ieșim mai bine ! Iohannis e neamț, dar născut aici, deci contaminat. Țeapăăă ! L-am votat conștientă că nu e soi bun, dar am zis că dăcât Ponta…și așa e. Că Ponta cred că se îcălzește la marginea terenului, să intre la interviu, la DaNA., deci oricum ar fi fost scurt mandatul. Sper !

Așadar  să alegem o echipă de stranieri și să vedem , poate ne va fi mai bine.
Cum a fost nevoie de dinastie străină, ca să ne scoată din feudalism, așa o fi nevoie și acum, ca să scăpăm de lepre.
Prădătorii la beci și să ne aducem profesioniști cu experiență în făcut și respectat legi. Chiar și pensionați de pe acolo. Să vină, că-i plătim pe ei, că sigur nu ne fură ca românașii noștri.

Deșiii…

În urmă cu mai mulți ani, când jeluiam ca și acum că nu avem cadre…discutam în glumă cu niște prieteni și le ziceam că dacă îi aducem pe cei mai buni politicieni ai lumii și-i punem să ne guverneze, găsește românașul o metodă să-i viruseze și p’ăia.

De exemplu se duce sub ferestrele Parlamentului, încinge grătare cu mici, pune bere la gheață și-i agață, că oameni sunt și ăia și au simțuri și  stomace.
Azi așa. mâine așa…după aia se bat pe burtă cu aleșii și încep : “Domnu’ Blair, am și eu o nepoțică, a terminat Dreptul la Slobozia, n-ați găsi și pentru ea un loc la secretariat ?!”
Sau : “ Uite mi-a fătat vaca și am tăiat vițelul si muschiulețul nu ne place. Poate dumneavoastră Madame Thatcher vă pică mai bine și dacă o fi, treceți pe la noi diseară, să ne botezați pruncul, că tare vă mai iubește! De când s-a născut acu’ 3 zile, țipă și vă zice fer, fer ”.

Corupători și corupți, aia suntem.

Eu țipam să-i ia cu Legea 18, să nu se mai izmenească cu altele, dar văd că tre’ să-i ia și cu picamărul.
DaNA va trebui să angajeze zidari, dulgheri, parchetari, faianțari, experți în cele 7 arte, în numismatică, gropari…Că dacă au bântuit și printre morminte, ca strigoii, poate au băgat și pe la cavouri ceva, că ce să ne mai mire ?!

Cred că astea or fi locurile de muncă promise în campanie.

“Secretul lui Bachus” este desen animat pe lângă ce am ajuns.
Dacă Kicasso ăsta din Slatina a furat în 7 ani cât nu cuprinzi cu ochii, cât au furat cei care sunt pe ele de 25 de ani ? Regula de 3 simplă ?!

S.R.I. știeee !

S i m o n a

PS – unele mici fragmente se regăsesc, scrise tot de mine, în  mesaje pe care le-am postat pe Facebook ieri și azi. Adică m-am plagiat, dar pentru voi, cei care nu intrați acolo…

Cine nu știe bancurile cu Kicasso și pe cel cu haur și fer, să sune la 112, că are urgențe. Ține de cultura generală frate, da ?!

Ți-a plăcut? Răspândește-l!

Lasă un răspuns