Editura DNA

100_9132

La stuf… Delta Dunării – foto Simona – aug 2014 Aici nu era timp de scris prin anii ’50

 

„A scrie înseamnă a domoli gândul…” – Petre Țuțea…

Practic ne-am dat culturii, ce să mai zic ! Avem mai mulți scriitori decât cititori.

Așadar noul curent literar pe care Monte Triștii l-au creat prin închisori, le-au domolit gândurile. Ce conțineau ele, în afara izului de beci, asta nu voi ști niciodată, pentru că nu mă interesează autorii respectivi și nu-i voi citi.
Mă interesează însă că ies prea repede, uscați și curați, iar noi rămânem cu banii luați.
Ce putea Jorgică Copos să scrie în cinci cărți ? Iote s-a trezit el așa invadat de inspirație și a scris c-o ardoare de ne doare. Da, ne doare, că a ieșit !  Mai bine l-ar mai fi lăsat acolo, să mai scrie cinci metri de cărți. Acu’ că-i liber, mi-e că ne lasă cu cultura goală.
A și citit la greu, așa zicea ieri, la ieșirea de la Uniunea Scriitorilor – secția cu zăvoare.

Halal reeducare, bravos națiune ! Justiția e blândă cu elementele recuperate și luate de bufeurile culturale. La ce nivel e cultura ? La ăsta, care ne tembelizează, că țara ne vrea proști.
Îi zici lu’ ăla micu’ : fură tati, lasă școala, că înveți după aia, cât stai la pârnaie. Ba ieși și exemplu pe ramură de acolo, bogat și cu drepturi de autor, mânca-l-ar tata pe el de ’oț răseducat.

Oare de ce nu scriu ei cum au furat ?! Nu, alea sunt la DNA și nu se plagiază !
Mai bine deci să scrie cum ieșim la liman cu banii recuperați de la ei. Să ne compenseze cu idei geniale, de hoți dibaci transformați în economiști iscusiți, sau invers, că e tot aia. Să nu se salveze doar pe ei, ci și pe naivii pe care i-au făcut la buzunare. Că dacă se furau între ei, aleluia, la mai mare ! Dar au furat de la stat și „l’État, c’est moi “, c’est toi…

A dat scrisul în toți. Au ceva de domolit, e clar !
La Biblioteca Națională se va înființa secția „Din pârnaie”, sau „Scriem și vom fi liberi”. Sau „Și hoții au talent”… Editura ? DNA !!!

Democrația este perfectibilă, decât că nu s-a perfecționat prea mult de când a apărut.
O înțelege fiecare cum vrea, până vine o dictatură și i-o explică mai pe larg…

A noastră este o caricatură. Am luat țeapă în noiembrie 2014, dar am știut asta mulți dintre noi.

Madeira

Madeira – foto de pe Internet, că eu nu am scris destul, cât să-mi permit să mă duc acolo și să fac poze personale.

V-ați prins, mă gândesc la Domnul Președinte Iohannis . Și el scrie, dar pentru că nu are ce face, că altfel e domol și gânduri cu ce să-și facă și de unde să i se năzare ?
De la cum a ajuns el președinte de țară ? Sau că are o fișă a postului și că este bugetar, adică plătit de …cine l-o mai vota … și se plimbă cu Prima Doamnă ca porumbeii, când are ditamai mapa nerezolvată ?! Că-i plătim purtător de cuvânt pe care nu l-am văzut, auzit și care nu răspunde la telefoanele presei ?

Altfel admirabil primul cuplu al țării, pe bune. Dar m-aș fi mulțumit să-i invidiez în paginile unei reviste de resort și în schimb să fie cineva și la Cotroceni, un președinte de exemplu, nu un scriitor amorezat și care are mai degrabă grija cabinetului 2 (brrr !) decât a țării.
„Pas cu pas” nu am citit și nu voi citi nici prea-degrabă scrisul „Primul pas”.
Aștept ceva de dragoste de la el. Un roman duios, vibrant, ceva care să zguduie colecțiile de profil și care să mă poarte dincolo de realitatea că am votat un profesor de fizică scăpat la scris cuvinte.

Domnu’ o să-și încaseze drepturile de autor și el a scris de fapt în timpul în care noi l-am plătit să facă ce a mormăit în campanie, necum să aibă reverii de licean întârziat. Adică l-am plătit ca să-și mai ajusteze un pic venitul publicând băsmeli, să mai aibă de-o vacanță cu aleasa. În rest, Ponta e în toate ! Ce-am făcut oameni buni ?!
Cică e în vacanță pe banii lui . Nu zău !? Dar pe timpul cui ?!

Eu am zis de curând, în articolul „Kicasso” că trebuie să privatizăm politicul, mă rog, nu repet.

Domnu’ Președinte, țineți minte : Facebook-ul te ridică, Facebook-ul te coboară…

Dacă ați fi lucrat la o multinațională, ați fi avut muuulte răspunderi, la juma’ de preț.
Unora le-au crăpat venele-n cap de muncă pe la de-astea, știți ?
De exemplu aștia au inventat PDS-ul dom’le, ați auzit de el ? Personal Development System – plan de dezvoltare personală. Vă traduc că sunteți neamț și nici nu vreau să o tulburați pe D-na Carmen, care chiar mi-e simpatică, nu glumesc. În chestia asta, orice angajat, de la vlădică până la opincă într-o companie, trebuie să scrie ce caută el în job-ul lui și ce va face. Apoi e controlat semestrial cât la sută a făcut din ce a spus și apoi ia calificativ. Ba s-a introdus evaluarea și re-evaluarea pe un post.
Dai concurs pe postul matale și poți să ieși al doilea.

Dumneavoastră al câtelea credeți că ați ieși, concurând pentru postul de Președinte al României, când veți reveni de la băi, dintre fluturi și miresme amușinate din banii proprii, dar din timpul nostru ?!

Vă spun eu : ultimul ! Chiar de-ar fi să concurați singur.

S i m o n a

Editura DNA

Am și desenat , că nu mai fac față concurenței… Unii scriu, alții colecționează artă…Patrie de artiști.

Ți-a plăcut? Răspândește-l!

4 comentarii la „Editura DNA

  1. Ba știu că a scris și el, sau cel puțin așa se zvonea. Totuși pe el îl reprezintă mai bine stilul oral.
    “A scrie inseamna a domoli gandul, a-l confisca in forme pe care nu intotdeauna le va sterge vantul cel bun, dar cate altele raman in afara literei si a cuvantului? Gandul potolit si confiscat in forma prozaica a scrisului poarta in chip vadit semnul istoriei, insa nu are totodata si incetineala acesteia. Oralitatea este insa vie, este comunicare ce duce la cuminecare (impartasire din cuvant) si comuniune si lucrare deopotriva, asadar intemeiaza.” Acesta este citatul complet din Petre Țuțea și cum Becaliciul cred că l-a citit, putem să ne așteptăm la multe “oraliațiuni” ( simonism , ha, ha ) de la el. Acum aș vrea să știu ce fac Mazăre și Vanghelie în aceeași celulă. Pardon, sală de lectură. Cred că reality show mai tare nu am văzut ! Doi ober golani, din ligi diferite, ajunși la beci. Circul ne caracterizează. Zic și iar zic.

  2. Asa cum Copos a plagiat cartea “Alianţe matrimoniale în politica principilor români din Ţara Românească şi Moldova în secolele XIV-XVI” (wauuuu cata istorie in covrigarul asta), cred ca si Iohanis nu mai are mult si re-scrie “Câteva zile din viața lui Oblomov”.

    • Să rescrie ce vrea. Problema tot la noi rămâne, încă de la Nenea Iancu : eu cu cine votez ?
      Criză de oameni. De-aia am zis : privatizăm politicul, importăm și vedem ce mai iese. De 25 de ani dăm cu zarul și e para-ndărăt ! Dacă ț buline îți fac rău, încerci altele, nu ? Eu una habar nu am cu cine aș vota mâine, dacă Iohannis ar rămâne la degustat vinuri în Madeira. Vorbesc de oferta de pe piață, nu de faptul că or fi unii buni, dar de unde să-i știm ?

Lasă un răspuns