Ruleta rusească

Apoi jucăm toți ruleta rusească, pentru că nu știm care am luat-o și , mai grav, nu știm la câți le-o dăm, până aflăm. Că aici este marea perversitate a acestui virus : este foarte contagios și poate fi și asimptomatic ! Când știi că-l ai și te retragi un pic de pe piață, e bine. Dar când nu știi, îl plimbi și îl dai, atunci ești responsabil ! Urât, dar asta este, jucăm în dezavantaj, pentru că ruleta rusească înseamnă hazard. Cui îi arde să o joace?

Virusul în sine nu este mai mortal decât alți viruși, dar fiind prezent la prea mulți oameni deodată, depășește cu mult sistemele sanitare, care , hei, mai au și alt gen de bolnavi de tratat ! Ce-ar fi omule, dacă te-ai arde rău zilele astea la grătar în parc, iar la spital ți s-ar spune : nu avem locuri și medici, că suntem plini de cei cu virusul , ne pare rău, puneți gheață ! Atunci ai înțelege la ce ne expui ? Am multe exemple, dar nu insist.

Îmi este clar că probabil îl vom lua cam toți, dar mai pe rând, ne-ar fi vital, ca să avem și noi un pat, un ventilator, să nu murim cu zile !

Ah, aia e ! Ce nu vedem, nu credem ! Păi dacă virusul ăsta ar da bube verzi pe față din momentul în care l-am lua, tot așa l-am ignora ?! Mă rog , și alea ar trece cu timpul, dar serios, verzi, bube ? Ia mai bine să stau acasă și să cetuiesc ! Că vorba aia, când Bunicul era în război, Bunica putea sta în casă și nu avea poate nici gaz pentru lampă. Eu cu Net și cu frigiderul plin, sunt bântuit de sprințăreli prin parc, ca să fiu polenizat cu virusul și apoi, generos, să-l dau la tot cartierul.

Ești șmecher de Românika, fugi de la izolare, din carantină, fentezi legea, ai ce povesti la nepoți, boss ! Pardon ! Care nepoți ?! Ăia care te înjură că le-ai dat virusul, sau ăia cărora le-ai ucis bunica ? Fie la tine , dar uite, e pericol din cauza ta, să fie și la mine, șmechere !

Astăzi, prin curțile bisericilor unde s-au ținut slujbele, nu au fost în total doi neuroni, legați de o sinapsă, care să le fi tăiat celor prezenți calea dintre lingurița de împărtășanie și propriile guri. Am văzut asta! Credincioșii au fost împărtășiți cu aceeași linguriță și presupun că nu era clor în ea. Sper să se uite Dumnezeu în gurile lor împărtășite și să ne ierte pe toți! Cât despre preoții care au făcut asta, numai de bine! Iubește-ți aproapele, stând departe de el, s-a auzit și la sfințiile voastre ? Mda, ar merge slujbele online, dar nu toți enoriașii știu să facă plata cu cardul și nici bisericile nu au încă POS. Temă, update logistic, începem cu Catedrala Neamului, mai ales că ar trebui să se ofere să devină punct de carantină, sau chiar tratare a cazurilor de infecție cu Covid 19, având în vedere câte spitale au intrat în ea.

Vedem zilnic groznicii și refuzăm pur și simplu să credem că ni se pot întâmpla și nouă. Dăm cu spirt și trece ! Bem 200 de persoane cu aceeași linguriță, dar ne rugăm să scăpăm de virus. Cine să ne înțeleagă ?!

De multe ori în viață, am mai pomenit asta pe aici , mi-am dorit să mă înșel eu, iar alții să aibă dreptate. Acum simt la fel !

M-am săturat de scenarii, conspirații, las’ că nu e chiar așa, suntem manipulați, ne lucrează illuminații , masonii, băncile, euro, petrolul, economia va fi vai de noi. Mda, va fi vai de noi, dar să ne vedem scăpați și apoi ne-om descurca, nu ar fi prima dată..

De acord cu toate ipotezele și scenariile la un loc, dar acum ne arde casa.

Ne arde casa ! Habar nu am și nici nu mă interesează acum de ce, de la ce. Atât știu : trebuie să stingem focul, ca să salvăm ce se mai poate salva și să nu-l lăsăm să se extindă. După aia, liberi la program. Să se scrie despre toate, să se facă seriale, documentare, să se caute vinovați, orice, dar să nu mai fie foc !

Departe de mine să induc panică. Nici eu nu sunt panicată. Sunt îngrijorată de comportamentul iresponsabil al unor oameni în această perioadă de examen de maturitate a omeniei. Nu aș fi crezut că nici în crize, unii nu sunt capabili să înțeleagă, să respecte și să fie altfel decât eu și restul lumii ! Suntem toți în restul lumii ! Da, și tu, specialule !

Cineva ne-a pus pistolul în mână și noi tragem, de parcă ar fi cu apă.

Păcat de cei care înțeleg situația și vor fi , inevitabil, victime colaterale.

S i m o n a

Ți-a plăcut? Răspândește-l!

Lasă un răspuns