Războiul stelelor

Ape tulburi…

Deltă - foto Simona aug 2014

Deltă – foto Simona aug 2014

Vă rog să faceți un exercițiu de imaginație, lăsând deoparte simpatiile sau antipatiile politice. Doar folosindu-vă experiența și obiectivismul.

Așadar să ne imaginăm că Traian Băsescu în loc să-l pună Director la SRI pe Geoge Maior de la PSD, în opoziție la acea vreme, ar fi pus pe cineva din anturajul său. Sau nici atât, ci doar pe cineva din PDL-ul din care se desprinsese.

Hei, cum ar fi fost ? Lua țara foc ? Urlau Antena 3 și RTV-ul să iasă lumea în stradă, la revoluție, că dictatorul face și drege ? Pichetau Cotroceniul ? Piața Universitații ar fi fost blocată ?
Esteee !
Zece ani ne-au mâncat neuronii cu dictatorul nenorocit și câte și mai câte.
Au schilodit mințile celor care s-au uitat în gurile lor spurcate de banii mânjiți, pe care îi încasează încă.

Acum ce fac ?
Au călcat în consens. Avem liniște între palate, ura !
Vai de mine, era să aveți o scamă pe rever, nu se poate !

Ce ? Cum ? Să vă ridicăm imunitatea?!  Dar de unde anume să v-o ridicăm ?! Tocmai dumneavoastra?!

Nu domnu’, doamna, i-o mai ridicăm lu’ Udrea, zilnic, pînă la cer dacă se poate, sau până epuizează stocul, dar p’a dumneavoastră ?! Vai, nu !

Mai dați-mi vă rog o dușcă de aghiasmă domnu’ Varujan, că mi s-a uscat limba de când tot ling democrația pe aici și nu înțeleg ce vor de la noi ăștia care ne plătesc !

 

Sictir băieți, nu ne mai rostogoliți gogoși, că vă știm de mici:  dosarele vă fac prieteni și politicoși, că altfel sunteți maidanezi.

Curând se mai retrag și mascații în libere, că nu ne place zornăitul cătușelor, zice Dl. Președinte.
Doar cel al banilor ne place, nu-i așa Domnule Președinte Iohannis ?!
Chiar mă întrebam pioasă: cum de a pierdut ANI procesul cu dvs. !? Ah, scrie în dosar. Unde ? Da, la SRI firește.

Domnule, dumneavoastră știți de ce ați fost ales / cules / bules ? În-afară ca să vă puneți pretenul director la SRI…care se vede că era la dospit…
Păi să recapitulăm :
• Au fost candidați prea mulți și cam slabi, aranjament evident;
• Ați rămas la balotaj cu pretenul Ponta, de la Grivco și el, ca și Înălțimea Voastră, iar românii s-au enervat din cauza organizării votului în diaspora și v-au votat.
Nu pe dumneavoastră, că ați fi vreo speranță, sau că ați fi articulat vreo silabă inteligentă în campanie, ci ca să nu mai iasă Dottore.
Mare jmecherie ce-am făcut ! Dar am știut că nu facem! Nu m-am așteptat la vreo schimbare în bine, că doar “m-am născut în România…”
Totuși am zis “hai măi, că poate o fi mai bine, mai terminăm cu scandalurile, mai schimbăm fețele”.
Ei aș ! Le-am schimbat !? Cu ce ?

Pe mine consensul și unanimitatea mă sperie. Nu voi scandal cu orice preț Năică, dar nici să văd că toată lumea îl vrea pe geniul ăsta de Hellvig. De ce ?! Uite mi-a cășunat pe “să trăiți !” ăsta pe care-l aud de la toți de când cu propusul ăstuia la sereiu.
Li se zguduie dosarele în fișetele de acolo, că altfel de ce dau buzna să-i lingă epoleții ăstuia ?!
Repet, Hell stă cu IQ-ul în erecție de mic, înfipt în posturi la care te întrebi ca omul ce … știa el să facă și cum de l-au dibuit ca să-l pună tocmai pe el în ele, în toate !? De la 23 de ani !?
Cunosc tineri care au dat teste internaționale și au IQ-ul ieșit din grafic. Membri MENSA – the high IQ society, dacă știți. Văd că nu-i caută nimeni să-i valorifice, ca să ne conducă și pe noi niște deștepți. Dar ăia se descurcă singuri, că de-aia au IQ și nu steluțe…deși nu m-ar deranja să aibă și de-astea.
Ei tre să plece, că nu au loc de beizadele, hoți, corupți si fetele lor, puse la produs. Crudutze de-astea.
Prostituție de tot felul, asta avem.

Mie nu-mi place absolut deloc ce se întâmplă zilele astea. Nu că până acum aș fi levitat de plăcere, dar acum mi se pare incert și periculos.

Ne conduc serviciile secrete. Nu-s proaste, dar e concurență mare și la ele…Oameni sunt, na !
Repet, cred că sunt în război, faza pe țară.
Fără ele DNA-ul ar fi bătut cămpii cu grație : îi chema pe bănuiți și le dădea drumul, că de unde dovezi pentru instanță ?! Țin minte că le-a și atras atenția Băsescu că se fac de râs cu dosarele făcute de măntuială. Amintiți-vă dacă vreți !
Bun, au început să colaboreze. Excelent, așa trebuie ! Decât că acum se pare că le-a intrat mortul în case la prea mulți si e care – pe – care.
Să vedem cine câștigă și in folosul cui. Al nostru ?! Ha, ha !

Ce fel de liniște vrea Iohannis ?!
Vrea să trăim în ritmul în care vorbește el ? Ok, elegant !
Dar Domnule Președinte, îmi permit să vă atrag atenția, că “ei” fură mai repede și mai cu spor decât silabisiți dumneavoastră.
Dacă vă permiteți să retrageți trupele care le pun cătușele, veți rămâne custode la Cotroceni, nu președinte de țară, că ia țara de unde nu-i !
Nici mie nu-mi place să văd arestări în stradă, spectacol justițiar și execuții înaintea terminării proceselor. Și eu vreau liniște, pace, decență, democrație civilizată și nu descheiată la șliț, ca acum.
Dar nu vedeți că nici asta nu-i sperie și ei ne fură in continuare, sfidând legile si orice?!
De partea cui sunteți Domnule Președinte ? Visați sau v-au prins gulerul în vreun sertar la “ei” ?
Cum vreți să scăpăm, dacă nu-i adună ?
Prestația dvs mi-a amintit de a lu’ Dom’ Profesor Constantinescu, cel care a recunoscut, vinovat de târziu, că l-au învins.
Ziceți-ne dacă nu vă dau pace. Spovediți-vă, că nu vor avea ce să vă mai facă, pentru că ne-ați avea de partea duuumneaaavoastrăăă.
Nu trebuie să vă faceți de râs punându-vă pretenul sef la sereiu, că sunteți credincios și puteți alege spovedania.
Bine, acum nu se mai știe pe unde se spovedesc unii și alții…

În concluzie, Hellvig o fi bun și chiar zice bine, dar prea bat toți din călcâie la el, deci îmi e dubios. Îl laudă toți, de la Bombonel , la Varan. Asta-i culmea ! Nici nu se feresc măcar. Ne-o trântesc în față, cu tupeu! Ne dau practic mesaj !
Neh, speră ei ceva de la el și putem să ne imaginăm ce. Doar dacă n-o fi vreun șarpe și când s-o vedea numit, îi dă pe toți la spate, să-i zornăie clopoțeii…
Dar n-avem noi norocul ăla.
Cât despre Iohannis, nu m-am așteptat la mai mult de la el.
Dezamăgirile ne vin de la așteptări, că de-aia e bine să n-ai. De la el nu am așteptat nimic.

Și da, îmi susțin în continuare părerea că de prea multă vreme nu avem opoziție. Avem un fel de partid unic, cu mai multe secții, funcție de dosare.
Fac abstracție de cei 5 % PMP și alți câțiva mâhniți rătăciți pe acolo, care nu se pun, nu se aud, că poate nici vacile lor nu se simt bine, nu ?
La ce bun consensul ? Doar ca să scape ei de pârnaie și noi să ne afundăm !
Ce-o vedea UE acum la noi, nu știu.
Ne tot bazăm că “nu ne lasă ei de capul nostru”. Dar ce să ne facă ?
De la ei se vede pluripartidism și dă-i și luptă anti-corupție. A fost un pic, dar a durut si ne tratăm, că poate scăpăm.

Să vedem cât se mai menține duioșia asta, care i-a lovit pe politicieni în unanimitate și cine va câștiga războiul stelelor. Brrr !

 

 

S i m o n a

Ți-a plăcut? Răspândește-l!

2 comentarii la „Războiul stelelor

  1. dupa cum bine se stie franciza Razboiul Stelelor a adus milioarde de verzisori in cele 7 episoade (si mai urmeaza cate ceva)… daca tu crezi ca toata dramoleta asta e doar pentru sau contra te inseli… daca marinarul a facut punte de aur de la palatul marelui Imparat de la apus catre prispa casei iata ca acu drumurile toate duc catre marea Ioropa furata de nastrusnicul zeus pentru un moft…
    dar cum spune turcu’: rabdarare si tiutiun… ca pana la urma… tot turcu plateste

    • Eu ziceam de războiul stelelor de pe umerii lor, ai băieților cu ochi albaștri, cum le spuneam pe vremea noastră, adică înainte de ’89. Adică clar despre războiul dintre serviciile secrete. Ele s-au farâmițat din ’90 încoace si probabil că trebuie să avem un învingător până la urmă. Cum nu este cu alegeri libere aici, stăm cuminți, să vedem ai cui sunt mai tari. Aia e !

Lasă un răspuns