Panaceu istoric

Măr nins Casa Cireșarilor

Măr nins “Casa Cireșarilor” Poiana Țapului – foto Simona

“Dreptate, ochii plânși vor să te vadă”. Așa a scris pe ziduri un băiat deștept și inspirat în timpul agitației din dec ’89. Între timp ni s-au uscat lacrimile, dar ne pulsează jugularele de revoltă, nervi și silă la toată parada asta de dosare.
Trebuie să iasă la rampă, în huiduielile noastre tardive, toți făcătorii de scamatorii, de la revoluție încoace, nu doar ăștia din ultimii 10 ani. Mineriade, contracte făcute în ciuda intereselor noastre, fonduri europene și alte șmenuri care ne-au lăsat logica mută și buzunarele goale.
Justiția este și oarbă și legată la ochi. Exagerat deja ! Dacă tot e oarbă, de ce să-i mai pui și basmaua pe ochi ?! Adică din start nu am fost siguri pe balanța ei.

Metafora asta nu se mai potrivește, cel puțin nu la noi. Mai bine ar deschide bine ochii și ar împarți dreptatea echitabil, cu toate simțurile treze, plus cu cel bun…

Din păcate nu cred că așa ceva se mai poate întâmpla. Vinovații de bază sunt uitați și reflectoarele stau acum pe învățăceii lor. Pot fi mândri însă Ilici & comp, pentru că nu-i fac de rușine vlăstarele, care ne-au încolăcit. Fură, mint și ne vând și ei la fel de profesional, ca și cei care i-au distrubuit pe scena fatală la care stăm și privim aiuriți.
Vin înaintea noastră și ni se oferă superiori, moraliști, curați, modele…
După aia, odată prinși, rânjesc cu cătușele la vedere, sau se ascund de camere cu hainele pe cap. “Ei nu au făcut, ei nu au dres, nu înțelegem noi”, au buba, le trebuie la spital, nu la cremenal.
Ah, dacă s-ar dizolva pur și simplu în propriile minciuni și improvizații, ce cocktail delicos ar fi. Panaceu istoric !
Neisprăviții ăștia fac de rușine închisorile în care ne-au fost ucise valorile și speranțele.
Comuniștii ne-au îngropat axele morale și culturale prin pușcăriile lor, iar hoții ăștia de drept comun, stau cu plasme, telefoane mobile, fete, mese de la 4*și ne sfidează până și de după gratii. Alea-s gratii ?!
Agramați peltici, gângăviți, hulpavi, nu strângi 3 neuroni și 2 sinapse de la toți, și alea folositoare doar la șmenuri, scriu cărți ( măi, nu-mi trece aberația asta, mă obsedează !) și se plâng de regimul din închisori.
Sunt de acord cu respectarea drepturilor omului, dar sunt oameni cinstiți, care trăiesc mai rău decât Monte Triștii ăștia băgați la răcoare că i-au furat.
Dreptate, Justiție … Unde, când, cum ?
Azi l-au uns pe pretenul Helvig. Nu am avut emoții. Voi ați avut ?
Iohannis oare mai ține minte că pe 16 decembrie 2014 s-a strigat “Jos Ponta”, nu “: Iohannis președinte !” .
“Spuneţi-mi ce-i dreptatea? – Cei tari se îngrădiră
Cu-averea şi mărirea în cercul lor de legi;
Prin bunuri ce furară, în veci vezi cum conspiră
Contra celor ce dânşii la lucru-i osândiră
Şi le subjugă munca vieţii lor întregi.” –
Împărat și proletar – Mihai Eminescu

Voi fi neobosită în a reaminti și cita genialitatea și universalitatea geniilor pe care acest popor le-a dat…totuși.

S i m o n a

02.03.2015 – recuperat din baza de date personală

Ți-a plăcut? Răspândește-l!

Lasă un răspuns