Omenirea va câștiga oameni

Infrastructura ? Pe bune ?!! Știu că a fost și poate o mai fi, bătaie pe hârtia igienică și drojdia de bere. Dar avem de toate, terminați cu panica ! Coplanetari de-ai noștri au grijă să avem. Respect !

Pe bune, nu o pot înțelege pe aia cu hârtia igienică nicicum…

Dar , mă rog, am divagat de la ce vreau să zic, la ciudățenia asta… disperarea cu hârtia igienică. Serios ?! Misterele vieții sunt imprevizibile (exprimare / temă, pentru criticii de serviciu ).

Așadar, se întâmplă să trăim. Unii zic că e un dar, alții zic că este un blestem. Egal, trăim și simțim. Daaa !? Mai era ceva ! Gândim ! Am câștigat ! Nu dați cu piciorul la avantaj, vă rog !

Asta ne deosebeșete de motănelul iubit ! Sau de veverițele simpatice care ne mănâncă alune din palmă.

Oameni buni, pe scurt, că nu ne place să citim mult : sunt absolut sigură că în această perioadă unică pe tura noastră, avem de învățat și de evoluat.

Ne vom schimba în bine stilul de viață, de abordare a ei . Vom ști mai bine ce suntem, ce vrem și ce ne trebuie, dincolo de coșurile pline de la hypermarket și alte exagerări și aflări în treabă.

Nu suntem singuri. Ne apropiem social de fapt, protejându-ne oamenii dragi, învățând să trăim , ca și când asta este tot ce avem de făcut. Ca și până acum de altfel, dar nu ne-am prins. Nu taxe, nu sarmale, nu dus încolo sau încoace, cu treburi. Trăim ! Altfel, dar trăim. Viața poate fi în multe alte feluri, decât ne-am amăgit până acum.

Nu este frumos ? Ba da ! Eu simt că nu pentru mine mi-e teamă, ci pentru mama mea de peste 85 de ani și alții ca ea, care sunt în grupul țintă al mizeriei de virus. Pentru toți cei dragi mie, pe care aș putea, asimptomatică, să-i bag în carantină… Precum și alte scenarii horror, ducă-se ! Da, mă tem, că-s om, recunosc, dar îmi asum responsabilitatea de a-mi proteja viața, protejându-i și pe cei din jur.

Învățăm omenia, altruismul , responsabilitatea. Înțelegem că nu ni se cuvine tot ce avem, ci că trebuie să prețuim și să păstrăm cum se cuvine tot ceea ce uneori ignorăm, viața adică. Învățăm că nu suntem noi și restul lumii, ci că în restul lumii suntem și noi.

Câștigăm, pierdem, rutină inconștientă.

Iată că acum avem temă comună. Am avut-o tot timpul, dar am ignorat-o. Acum ne sclipește, a venit cu girofarul, cu sirena !

Vom ieși din experiența asta îmbunătățiți. Probabil că ne trebuia, nu știu. Bine că nu este război, sau ciumă. Eu pariez că vom câștiga. Cu pierderi, dar vom câștiga ca OAMENI.

Când societatea noastră își va relua cursul normal, cât mai curând sper, vom râde mai cu poftă ! Copii vor prefera locurile de joacă, tabletelor. Adulții vor relua canasta de unde au lăsat-o acum 20 de ani. Aniversările vor fi zgomotoase, fără telefoane mobile. Politicienii în carantină… Au, pardon , dar vom vedea că e tot aia, ha, ha !

Oare să-mi fac testul de COVID 19, sau poate 20 ?

Nu, nu am febră ! Iubesc viața, iubesc oamenii, natura și sper în evoluția spirituală și emoțională. Nu mă bucur că trăim cu umbra aceasta pe noi, dar știu că va trece și că omenirea va câștiga oameni !

S i m o n a

Ți-a plăcut? Răspândește-l!

Lasă un răspuns