Monarhia putea salva România…

Insigna de suflet a Simonei – colecție proprie

….și nici nu ar fi fost prima oară !

Triste zile am avut și vom mai avea…

Ce vreau să zic, părerea mea :
 
Urmașii din Casa Regală să nu mai fie susținuți de la buget. Au fost educați să muncească și să se întrețină singuri. Așa să facă și de-acum încolo, cu atât mai mult cu cât între timp au primit și niscai proprietăți, pe bună dreptate, că erau ale lor.
Mie mi s-a terminat de tot monarharhismul ieri, la Curtea de Argeș…
Mi-a scăzut când a intrat Dudea în familie.
Apoi nu mi-a plăcut ce i-au făcut Principelui Nicolae ! Dar deh, așa se face între neamuri, nu ?!
Că de-aia a și fost nevoie de dinastie străină, ca să evităm făcături de-astea. Dar iote că se iau năravurile proaste. Românii sunt profesori la ele.
Lui Carol al II-lea i-au băgat-o prima dată pe Zizi Lambrino, la Odessa, fără știrea Regelui Ferdinand și a Reginei Maria, care erau refugiați la Iași. Bucureștiul era ocupat în acea vreme de trupele nemțești, turcești și bulgare, iar monarhia de sorginte nemțească, lupta contra nemților !
Da, datoria față de interesele  patriei care i-a creditat !
După ce nu le-a ținut trădătorilor români, căsătoria fiind anulată, conform legilor Casei Regale, i-au găsit-o pe Doamna Lupescu și s-a dus pe copcă imaginea monarhiei și restul.
Regele Mihai a recuperat, cât a putut și el, în contextul nefericit de atunci și de acum. Cu toată părerea mea de rău, pe care o car în suflet din 1990, monarhia nu mai are nicio șansă aici. Vezi electoratul spălat la creier, asistat social, precum și clientela drăgnuță, pesedistă.
Așadar, hai, la muncă altețele voastre, că avem treabă.
Regina Ana m-a fermecat ! Regele Mihai … îl voi respecta și plânge câte zile mai am… și …gata !
Condoleanțe sincere familiei îndoliate !
Dar dacă suntem republică, măreață vatră, Casa Regală este frumoasă, sublimă, dar treaba ei ! Vor să lucreze pentru noi ? Frumos, nobil, dar să o facă discret și gratis. Că nu avem cum să ținem ditamai Parlamentul și Republica, care tot pentru noi asudă și să mai ținem și pe Dudea-n fițe ! Pardon !
Nu cred eu că ne-am făcut monarhiști zilele astea, cu toată tristețea sinceră a românilor trezi…
Ne-am făcut țărăniști după ce ne-a părăsit Seniorul ?!
Neh, noi suntem Țara Regretelor post mortem și atât.
Iar acum, chiar că nu mai avem șanse și nici eu nu văd cine i-ar putea urma Majestății Sale, Regele Mihai I !
Unii, gen Cristoiu bolșevic și Cosmin Gușă, neidentificabil, susțin că Regele Mihai a trădat pe 23 august 1944 . Ce-a făcut bă ?!! Ah, dacă murea în beci la Peleș, executat de ruși, cum aceștia își mitraliaseră deja monarhia, vă pica mai bine acum la audințe ?!
Ce istorie și ce istorici ?! Nouă ne plac eroii morți, deși îi mai tăvălim și pe ăia cu dubiile noastre emfatice.
Am auzit una tare ieri, live, ochi în ochi, nu exagerez cu nimic, de la o față bisericească, care își face acum o teză de doctorat în istorie :” buni Regele Ferdinand și Regina Maria că făcură Marea Unire, dar să fim sinceri, au făcut-o și din lăcomie, ca să domnească peste o țară mai mare ! “. Am rămas bouche bee. Pe asta chiar că nu o mai auzisem !
Ce replică să-i fi dat ?! “Istoria este interpretabilă” – am îngăimat. ” Vorba lui Ion Rațiu : voi lupta până la ultima mea picătură de sânge, ca să ai dreptul să nu fii de acord cu mine ! “- am mai adăugat. Dar la ce să nu fii frate român de acord ? La legea cutare, sau la ceva care s-a întâmplat și e clar și tu mi-o sucești și mi-o servești dintr-un unghi mort ?!
Eh, cam ăștia mai suntem !
Să fim realiști !
Poate ne-am ales cu ceva moralitate din plecarea unui OM de o demnitate și de o modestie fără margini, Regele  Mihai I. Au mai aflat unii adevăruri istorice, ne-am mai unit o dată… În rest…
Coroana la muzeu și basca de pământ, că băieții aleși votează pe bandă, să ne îngroape în istorie !

 

S i m o n a

 

Ți-a plăcut? Răspândește-l!

Lasă un răspuns