Măscărici de milioane

Splendoare 2

Florile Mamei – foto Simona

Mă gândeam să scriu ceva fără legătură cu balul mascat cu care ne delectează DNA-ul.
Bunăoară o amintire, sau o rețetă de îngrășat, că de slăbit sunt pe toți biții și tot degeaba.

O metodă de camuflat cearcănele , sau de tratat depresia. Să vă arăt ce flori fumoase are mama și eventual să stabilim niște schimburi de bulbi și frunze.
Să mai vorbim și noi de modă, tu.
Mi-am zis să dau afară tot ce mă-n-conjoară și apoi să mă caut în realități civile.

Totuși nu-mi pot ignora sentimentele, căci ele mă inspiră. Dacă aș scrie cu mintea, ce ați mai citi voi acu’ ?
Nu-mi pot bloca spontaneitatea, pentru că m-aș simți convențională. Ori vouă nu v-aș face asta, mă știți.

Așadar, adevărul este că sufăr și trebuie să mă deschid aici, că na, unde în altă parte ?!
Depresia mea deja prinde culori cenușii cu tente de mucegai, pe care numai Bacovia le-ar putea rima, Mălaimare le-ar mima și Dan Puric demnitate creștină le-ar da.
Dragii mei, am și eu 2 ( două ) simpatii politice în toată distribuția circului care ne este prezentat drept act democratic.
Doi bărbați adevărați. Două sume de calități cărora ei însuși le-au dat cuvânt și definiție pe lumea asta, care a fost blagoslovită cu lumina lor.
Două giuvaiere în galeria istoriei universale și în alte galerii, cum ar fi cea a Clubului Steaua.
Nu există o categorie în care să-i așezi, pentru că sar imediat în alta, multiplexi, de ne lasă perplecși.
Comori de cultură, izvoare de bunătate și creștinătate, spirite vii și întreprinzătoare, modele de cinste și moralitate. Epuizează DEX-ul când vine pe atributele lor.

Ați ghicit ? Sunt ei, Vanghelie și Becali…

Vă spun : mă bucuram că George Becali s-a purtat exemplar la reeducarea de la Poarta Albă, unde s-a dus pentru purgatoriu, după cum zice el, și va fi eliberat în consecință. Bine, și-n ciuda legilor fizicii, că altele n-avem puse la punct. Războinicul Luminii va fi liber să se zugravească iar pe pereții bisericilor lui, de astă dată cu aură, pentru că a luat nota 10 la purtare.
Eu înainte de eliberare l-aș fi pus să dea și o ultimă probă, la dans. Ca act cultural, nu eliminatorie. Ar fi virusat Internetul : Becali dansând în zeghe…nu în ploaie.
Am desigur avantaj față de unii dintre voi, pentru că l-am văzut filmat în timp ce dansa pe la petreceri. Gene Kelly e tiră, diletant. Bine că nu a apucat să-l vadă și el, că de la asta i s-ar fi tras.
Să-l vezi pe Gigi : talent, grație, dezinvoltură, inventivitate. Ceva între jocul ielelor și cel al curcanului care vrea să prindă curca… să danseze moartea lebedei cu ea… Cred că și-a confundat destinul. El este un artist complet, nu știu ce a căutat la oi. Ecoul, sau poate că el o fi scris “Miorița”!? Că are resurse, indiscutabil.

Niște români emigrați de mult în Franța, s-au certat la cuțite când l-au văzut pe Becali într-o emisiune prin satelit : doamna susținea că e comédie, divertisment, domnul , mai informat, îi spunea ca e pe bune, talk show femeie !!! Nu-l credea și pace, că ăla nu e bășcălie, ci politician intervievat. Ăsta e talentul autentic, complex : de măscărici !

Măi și cum mă bucuram eu așa, invocând toți sfinții pe care îi știu, ca să le mulțumesc că s-a făcut dreptate și se liberează Becaliciul, mi l-au luat pe Vanghelie, care este.
Ei nu, că asta-i culmea ! Ce-i aici ? Unul iese, altul intră ? Păi noi cu cine mai rămânem frate ?!
Cu toți plicticoșii ăștia de la DNA ? E drept că băieții nu ne iau banii degeaba, care le mulțumim, dar nu mai avem și noi un fun, ceva ?!
Că Jorj dacă iese sfânt de la pârnaie, parcă văd că nu se va ține dăcât dă posturi și pilde moral-creștine, cu un lanț de bicicleta la gât, de care îi va atârna o maaare cruce de aur. Își va relua locul pe tronul său de Mihai Viteazu din Pipera și ne va milui de acolo, dietetic, ca orice curvă care s-a luat de mătănii. Că iese condiționat săracu’ și nu mai poate să dea spectacole, că îl pun să repete anul.

Sunt de neconsolat. Cu Vanghelionul la “tubulatură” și cu Becaliciul cenzurat, simt așa, ca un gol în stomacul culturii noastre. Cam ca cel pe care ni l-au făcut ăștia prin vistierie, cârdășiți cu alți inestimabili. Aici inestimabil nu vine de la neprețuit, ci de la faptul că nu putem nici măcar să estimăm cât ne-au furat ei.
Nu știu la ce să mă aștept, pentru că mi-e speranța zdrențe … Poate la o carte scrisă și de Marean, sau niște “almanahe”, precum și la comportamentul său ireproșabil la atelierul de navigat pe “Goagăl”. Ceva care să-l scoată și pe el repede de unde va intra, căci fără ei, în formație completă, ne stă farmecul plecat.
Ne rămân proștii în gât, scriindu-le balade de foc și jale, că ce oameni buni , ce suflete uriașe, ce caractere de martiri și uite, ni i-au luat la gherlă, unde căntă o mierlă : “Supărat, supărat sunt Doamne numai, supărat / Supărat am fost și supărat voi fi / M-au trădat frații și prietenii”…

S i m o n a

PS : nu voi pune un link aici, că blogul meu nu este recycle bin. Dar dacă nu credeți că acești pușcăriași de drept comun au fani care li se închină, în ciuda dovezilor de pungășii pe care le-au făurit, căutați pe YouTube. Dar mai bine mă credeți, că de fapt nu merită să consumați timp, pentru a găsi epigonii pentru care au murit în pușcării “adevărații”. Doare !
Vanghelie e primar de 4 mandate, Becali are balade dedicate.
Ce populație suntem ?! Nu, că nici eu nu-s mai brează, decât că măcar pe mine mă păcălesc unii mai calificați, din altă ligă, profesionistă.

Ți-a plăcut? Răspândește-l!

Lasă un răspuns