Geniul este neutru

Nu mă uita ! Foto Simona - Poiana Țapului - aprilie, oricănd
“Nu mă uita !”
Foto Simona -Poiana Țapului – aprilie, oricănd

Poate credeați că mi-am abandonat blogul încă din fașă, ca să fug cu vreun site.
Nici vorbă. Doar că mi-e geniul năucit de realitățile vieții și nu-l las să scrie în condițiile astea, pentru ca riscă să se compromită.

Un geniu, două genii. Așadar geniul este neutru si asa trebuie sa rămână.

Al meu acum postește. Să se mai limpezească dosarele, să mai vedem cine pleacă, cu cine / ce mai rămânem.

Noi le-am zis la Referendumul din 2007 : măi băieți, mai răruți ! Cam vreo 300 de culeși ne-ați ajunge și într-o singură cameră, dacă sunteți amabili. Adică Parlament Unicameral.
Au înțeles ? Nu ! Uite că acum se reduc pe cale naturală. Dar procesul acesta cere răbdare, nu-i așa ?

Pe unii îi plătim să ne fure și pe alții îi plătim să-i prindă pe cei dintâi.

Apoi odată prinși, le plătim cazarea pe la casele scriitorilor, că asta au devenit închisorile pe la noi.
Cazarea este mai scumpă decât salariul mediu pe economie, deci mai bine ne-ar da ei banii furați și apoi și-ar plăti liberi chiriile pe la ANL-urile superbe pe care le-au construit pentru de-alde noi, alegătorii.

Desigur, muncind  la locurile de muncă pe care ni le-au creat.
Dar până atunci noi mai tragem targa pe uscat, ei ne mai aburesc cu conturile. Trecem prin timp, că ce să facem !?
Știm de la Răposatu’ că asta cu conturile este o cauză pierdută și că “ ursuleț de catifea, ce s-a dat, nu se mai ia !” Ca să nu o zic pe aia ca suntem “și …și cu banii luați”.
Uite-așa ni se desăvârșește lehamitea de viață.

Cu patriotismul în erecție, constat că totuși nu plătim degeaba chiar toate instituțiile statului ( degeaba ).

DNA-ul scrie istoria contemporana. Așa da.

Ni-i viața marcată de artificii ce țin de justiție. Programele de stiri si comentatorii de pe toate rețelele au păreri. Personale, sau la comandă, treaba lor, cui îi pasă ?!

Ba e festival la Antena 3, ca s-a dus Udrea la arest si are Varanul orgasme, ca pe vremea când turna ca să le aibă; ba țipă toti că neamurile de gradul I ale lui Ponta dau cu subsemnatul la DNA si că Antena 3 si RTV nici nu au auzit de asa ceva.

Ghiveci apoteotic .
Realități amestecate cu frustrări de știriști mercenari in pragul șomajului. Că dacă patronii intră, ei ce-or să mai facă ?! Eu propun să se duca după patroni, că știu ei de ce.

Ne-au furat de rămânem trăzniți când auzim sumele și totuși îndrăznesc să ne mai dea interpretari jignitoare la adresa inteligentei noastre – că ai lor au furat mai mult decăt ai nostri…sau că de ce nu i-au prins pînă acum.
Dar acum ce-are ?! Mai bine mai târziu decât niciodată, nu-i așa “măi animalule ?”- pt cine a uitat, am citat apelativul lui Iliescu către un jurnalist prin anii ’90.

Că până acum nu au îndrăznit procurorii, pentru ca era președinte Băsexu …
Ce mă ?! Eu am zis ca și peste 100 de ani tot el va fi de vină inclusiv de starea vremii, nu numai de a vremurilor.
Măi geniilor pustii, dar pe fratele lui Băsescu de ce l-au luat, în timpul mandatului său ? Cum de au îndrăznit ?
Hai, mai lucrați-o p’asta și pe multe altele.

Din partea mea să zică cine ce vrea, dar să nu ne țină chiar de tâmpiți, că nu suntem. Nu toți.

Insist pe acest principiu : contează propria realitate, ca efect al unor cauze pe care ni le stabilim singuri, de capul nostru, cu discernământul din dotare.

În fine, cine dorește știe de unde să-și ia informațiile și cu siguranță că le interpretează corect si cinstit…” după buget Coane Fănică “.

Vreau să cred că nu toți cei care ajung în funcții de culeși sau puși, ne fură, așa cum ni se pare în aceste zile.

Sper ca procurorii să nu se piardă în muntele de dosare și să se discrediteze, făcând vreo treabă mai de mântuială. Atît le-ar trebui denigratorilor justiției.

Succes băieți !

 

Acum trebuie să-i las loc la computer lui Mehmet, care este nerăbdător să-și scrie autobiografia. Pentru voi o scrie, evident.

 

S i m o n a

Ți-a plăcut? Răspândește-l!

2 comentarii la „Geniul este neutru

  1. Mesaj de la “Bil” – care nu s-a inscris oficial si de-aia il public eu. E drept la replica pe blog, numai sa-l folositi…
    Trebuie sa va inscrieti , ca altfel nu se accepta, din cauza spamistilor…Am avut probleme de inghesuiala cu ei, atat. In rest NU este niciun pericol. Blogul este curat, domeniul oficial, platit si pazit. Trebuie doar respectate niste setari, ca sa ne aparam.

    “Pentru cunoscatori, cel care a primit minunatul apelativ de “mai animalule” a fost Radu Mazare. Si ce rau i-a mai mers…
    In opinia unui cap sec, plesnind a optimism- adica a mea, niciun tov’ras care ajunge la putere nu poate fi curat. In primul rand, locurile din loji se cumpara-asta se stie. In al doilea rand, trebuie sa dansezi dupa cum ti se canta. Si-ar mai fi multe alte randuri…. Ramane o intrebare: daca se face o curatenie generala si Justitia ii ia pe toti, aranjandu-i frumos pe rafturi de metal, sticla sau prefabricate, cine moas’sa vine-n loc?Ca un om cu scaun la cap nu se baga. Cum poti restabili echilibrul intr-un buget din care se fura de 25 de ani? Numai o ” doxata” la Cambridge, care mai poate crede ca tot ce zboara se mananca sau ca teoria si practica “make love not children” se poate frige, taindu-si craca profesionala de sub picioare pentru urmatorii 50 de ani.
    Si mai am o intrebare: Ce zici de Crin? Nu-i asa ca s-a dat la fund la momentul oportun? Macar acum si-a adus aminte ca e destept, dupa ce a murit si amicul Patriciu…Nu cred ca a fost inlaturat deoarece,pana acum, isi facea un alt partid si reintra pe geam- a se vedea “Michaella. my love.com”. Sper sa ramana destept… si sa-si zideasca ferestrele, ca sa nu-l tenteze… ca a facut destule prostii…

Lasă un răspuns