Generatii – partea a doua

“Sunt mandra ca sunt romanca” *, in “Romania lucrului bine facut”**.
“Traiesc si bine”***, adica ce sa mai ?!

Practic ma supun sloganelor de mai sus, fie ca le-am votat, fie ca le-am injurat.
Totusi, doresc schimb de locuinta in Bora- Bora, sau altundeva unde sa nu existe decat cele 5 elemente : pamant, lemn, apa, foc, metal. Necombinate, ca m-am saturat de combinatii.

Ieri am abordat subiectul “generatii”. Ce curaj !

Pai daca eu, om in toata firea si cu ceva pretentii, privesc nauca astazi in jur si caut o cale de scapare din hatisul asta, din care nu mai inteleg nimic, copiii ce sa mai inteleaga ?
Cred ca ne-au depasit in dezamagiri. Noi am inghitit de frica oranduirea comunista, dar astia mici in ce sa dizolve basmelile noastre ?

Ne-au auzit ca votam cu Ponta si ala e plagiator ?
Sau ca am votat cu Udrea si aia taman si-a pus zeghea !?
Sau ca Iohannis ne rezolva dilema si cand colo el da cu pardesiul de capota limuzinei la Paris. Ca protocolul este atractia lui la Cotroceni, nu zelul celor care au stat in lapovitza sa-l voteze in tara si aiurea…

Astia mici, presupusi sa se oranduiasca si sa ne plateasca si noua o pensie si sa stam toti cuminti in albumele plasmuite de la grote incoace, se uita la noi ca la niste bezmetici ce suntem.
Ce faceti mai, v-ati dilit ?- ne intreaba ei in legitima mirare. Ce prezent e asta si la ce viitor va asteptati, derutatilor ?!

Ma repet de peste zece ani pentru unii : am iesit din comunism, har Domnului, decat ca am calcat intr-un capitalism care taman isi glorifica finalul. Am venit la spartul targului adica.
Nu avem ce-i face nici noi, care oricum avem buba la cap de la dictatura si socialism stiintific, cincinale si osanale.
Nu mai poate nici el, ca asa e istoria :
– se satura lumea de viata pe care o duce;
– se plasmuieste o alta varianta de foame si de sete si de datorii;
– se naste o alta mentalitate;
– pun iuminatii mana pe topoare;
– lupta cu sange in instalatie;
– instaureaza alta oranduire.
Step by step, vorba aia. Ca la ’48.
Ei, acum cand se dovedira pungasi si ai nostri si ai altora, ce punem in loc ?!
Grecii, ironia soartei, vor sa reinventeze comunismul. Fie la ei ! Eu le-am zis : ati inventat democratia si acu’ bateti campii, de-o sa va innecati cu maslinele caprelor , ca atat puteti. Cica nu am inteles si aplicat noi comunismul cum trebuie. Inutil sa le spui ca nu e el bun, ca l-ar fi aplicat alti bine, ca nu puteam gresi chiar toti.
Naiba stie ce-o mai iesi si la aia acum, ca nici nu vreau sa ma gandesc.

Lumea se framanta, clar !
Sa ne rugam ca alesii din toate zarile sa inteleaga ca “forta este ultima solutie a incompetentei”.
Vad ca acum se pune problema chemarii la arme, “razboi hibrid” – Letonia s-a declarat pregătită pentru un posibil scenariu de ‘război hibrid’, după ce ‘a luat în calcul’ tot ce s-a întâmplat în Ucraina. Semnale asemănătoare se fac auzite și din Estonia, informează agenția de presă Unian…

Sublim !
Recunosc cinstit ca oricat as spune ca nu ma mai poate mira nimic, viata cea mucalita imi demonstreaza ca este inepuizabila, cand este sa ma lase bouche bee.

Avem probleme serioase si noi, romanasii, stam ciopor la tv sa vedem cum ii vin D-nei Udrea noile bratari si cum da Dl.Presedinte cu parpalacul de capota masinii, in ingamfarea si orgoliul lui obtuze ( de votat, l-am votat ). Astea ne intereseaza pe noi romanii. Nu Ucraina si judocanul ala de la rasarit.

Ce cerem generatiei tinere acum ?!
Nu pot sa cred, dar e adevarat : ii vor la arme tembelii astia, care nu mai stiu cum sa iasa din francul elvetian si din prostiile si lacomia care le-au luat judecata.

va urma…

 

*  V.V. Ponta – “Sunt mandru ca sunt roman “
** Klaus Iohannis – “Romania lucrului bine facut “
***  Traian Basescu – “Sa traiti bine ! “

Ți-a plăcut? Răspândește-l!

Lasă un răspuns