Black Friday for ever

Oaia e neagră, dar politicienii umblă cu ea vopsită

Nicăieri nu este mai bine decât în altă parte.

Aia cu : “fie pâinea cât de rea, tot mai bună-n țara mea” au inventat-o strămoșii PSD-iștilor și ai susținătorilor lor eterni.

De-ăia care nu sunt în stare să facă nimic, dar sunt gata să facă orice.

 

Toate problemele se pare că-i depășesc, pentru că sunt prea mici pentru ei.

Repet la infinit : mai hoți și mai proști decât ăștia aflați în treabă acum la guvernare,   nu-mi amintesc să fi avut vreodată la conducerea “țărișoarei care este”.

Iar Opoziția “este admirabilă, sublimă putem zice, dar lipsește cu desăvârșire”.

Serios ?! Ne plătim paraziții, care ne mai țin și de tâmpiți în jocul lor democratic.

PIB-uni ? Creșterea economică a României a doua din lume, după China ? Și în ce se reflectă ea ?! În nivelul de trai cumva și nu ne prindem noi ?

Drăgnuții iau deja ce au apucat să dea pe la pensii și salarii. Euro crește ca Făt Frumos, trăgând și prețurile după el, iar ei o țin sus și tare că este bine, dar Iohannis și statul paralel îi sapă la imagine.

Hai sictir, cu post-licealele voastre cu tot, de-ați ajuns voi să faceți economia si finanțele României pe buzunarele contribuabililor, care cumpără, dar sunt asistați sociali. Țara e bogată, lumea e săracă. Contradicție neantagonică, cum ar zice Lenin…

Buzunarele vorbesc pentru electorat, iar dacă cineva crede altceva, să se mai gândească un pic, dar cu televizorul închis și cu facturile proprii pe masă.

Să facă un cash flow, vorba românului, adică: atât câștig ne intră în familie, atât cheltuim cu una-alta și atât ne rămîne până la următorul salariu. Rămîne ceva ? Mai mult sau mai puțin decât în cutare vremuri ?

Mai puțin ? Așadar ne-au mințit ! Și ăștia, da ! Nu-i mai votăm ! Sau depinde, dacă oricum nu i-am votat…insistăm, nu ne lăsăm !

Mai mult ? Ei, atunci îi mai votăm o dată !

Ce simpatii politice, ce vrăjeli electorale ?! Nu oameni buni : bugetul familiei vorbește și pune ștampila. Restul este spectacol, care să ne ia mințile de la interesele  noastre reale.

Dacă am vota…și dacă am vota pe principiul acesta, am avea și autostrăzi și poduri și ne-am apuca și de produs, nu numai de consum.

Or înțelege un pic de logică matematică cei care nu s-au dus să voteze ? Știți că mai ales pe ei este cuiul meu. Măcar vedeam și noi o luptă, ceva, pentru legi, progres, de-astea.

Acum vedem doar cum luptă aleșii să nu facă pârnaie și să ne ia și cenușa din vatră. Copiii ne pleacă singuri de pe aici, nu trebuie să-i mai dăm bir la turci…

O renovare nu ai cu cine să faci, că dibacii noștri vopsesc prin Europa. La câmp nu au țăranii pe cine angaja, căci cei care primesc ajutor social, nu se dau jos din pat pentru 50 lei pe zi plus mâncare și băutură. Munca nu-i pentru ei, dar din 4 în 4 ani se asigură că așa le rămâne…

În ziare apar anunțuri de angajare tip : angajez văcar, la Smârdan, Jud. Tulcea, cu salariu de 3000 lei / lună, cazare și masă asigurate. Candidați ? Neh ! Pen’ce ?

E reală ! Chiar sunt locuri de muncă, dar nu sunt candidați.

Tinerii cer salarii fără legătură cu ceea ce sunt ei capabili și dispuși să ofere.

Firmele mici , obligate să asigure acel salariu minim, care este pentru stat, nu pentru angajat, să ne înțelegem, vor muri . Sau se vor muta pe alte plaiuri cu miorițele mai zdravene.

Știm situația paradoxală adusă de OUG-uri și legi aiuristice.

Toată lumea țipă acum : angajatori, angajați, sindicate, politicieni, mass media nu mai zic ! Nimeni nu mai înțelege nimic. Clar drăgnuții vor să scape de pârnaie.

În rest măsuri economice bizare, pe care eu le suspectez că ascund incapacitatea, reaua voință și reaua credință a guvernanților.

Nu-mi permit să scriu aici în ce hal am fost și-om fi. Oricum știți și voi.

Sper ca țeapa planetară Black Friday să nu fi epuizat stocurile de scutece pentru adulți…

 

S i m o n a

 

Ți-a plăcut? Răspândește-l!

Lasă un răspuns