Asumare

Respect deciziile oamenilor. Am însă o problema cu cei care nu și le asumă.

Nu am spus nimănui să se vaccineze sau nu. Am prieteni buni care s-au vaccinat și am prieteni la fel de buni, care preferă să nu se vaccineze. Asta este!

Foto Simona – august 2021

Tuturor ne este teamă de ceva: unora de Covid și ne vaccinăm, altora de vaccin și nu se vaccinează. Cred că teama de moarte ne este comună, recunoaștem sau nu…Mai precis, felul în care încheiem pe aici, care este incontrolabil. Poetic…acest final personal face parte din misterul vieții și noi credem că-l putem controla! Nu putem, dar încercăm să-l manipulăm. Ne vaccinăm, sau nu. Fumăm, sau nu. Trecem pe roșu, sau nu. Mâncăm zahăr, sau nu…

Mai este vorba și despre a avea sau nu încredere. Unii avem încredere în știință, alții nu au încredere în sistem. Unii au încredere în imunitatea lor naturală, alții nu riscă și o suplimentează.

M-am vaccinat cu Pfizer, alegerea mea, nu-mi fac un merit din asta. M-am lăsat pe știință, în care cred. Ne-a tot salvat, fără să fie perfectă, dar ne-a salvat. Este demonstrat. De-o fi să mi se tragă de la vaccin, asta e, am ales, îmi asum!

Speculăm ipoteze. Credem, simțim, sperăm, ne contrazicem, ne batem în teorii “sigure”, dar nu știm niciunii nimic. Clar! Excepție fac cei de meserie, cu studii în medicină, singurii demni de încredere. Dar nici aici nu avem unanimitate, așadar, alegeri libere, pe persoană fizică. Alegi ce vrei și îți asumi!

Subiectul arde și depinde din ce perspectivă decide fiecare să-l privească.

Cele două tabere majore, pro sau contra vaccin, au argumente pentru care eu nu am știință medicală, pe care să mă pot baza și să pot intra cu ele în dispute. Crede fiecare în ce teorii se simte confortabil.

Acum avem totuși niște procente, după mai bine de 1 an și jumătate de când ne fierbe pandemia și se “testează” vaccinul, altfel conceput încă din 2003… Repet, nu știu limpede, nu mă pricep, nu mă bag. Mă iau după procente, care susțin vaccinarea.

Nu simt confort și mare siguranță cu vaccinul, pentru că da, nu știm ce va fi peste ani. Cine știe ? Mi-am zis să nu ajung acum să am nevoie de sistemul medical, nu în condițiile astea, că știm cum este. Prefer sistemul prost care era înainte, nu pe cel disperat și prăbușit de acum!

Alții însă se gândesc la viitor, poate la “sterilitatea pe 3 generații” proferată de geniala aia, al cărei nume nu-l scriu, că-mi mânjește blogul. La modificări genetice, la boli, în fine, repet, au argumente și nu se vaccinează. Ok!

Foto Simona – august 2021 – needitat, fără filtre.

Ambele decizii comportă riscuri, dar și asumări oameni buni! Hei, asumări!

Eu îmi asum să mor de Covid la Valul X, că așa este, mor și vaccinații. Desigur, că doar Pfizer nu are nemurirea în prospect. Bine, poate ajung să mă șuguțeze cu masca un Covid sceptic, sau să mă calce un bou pe trecerea de pietoni, cât să mor sănătoasă. Nu am destinul în subordine. Încerc doar să îndepărtez finalul, cu ceea ce am la dispoziție. Știința și legile. Alegerea mea, îmi asum!

Vaccinată îmi asum masca, restricțiile. Mă afectează egal cu cei anti-vaccin căderea sistemelor de tot felul, sănătate, educație, economie.

De ce se simt cei anti-vaccin discriminați și ies în stradă? De ce nu ies și cei vaccinați să țipe, că uite, valul 4 face ravagii în Românika și nu ei sunt de vină. În țările civilizate, cu peste 75% vaccinați, valul 4 este până la glezne, la noi ne dă peste cap. Împărtășim motive grave, demne de ieșit în stradă. Suntem singuri în țara asta, cu statul dovedit inexistent și asta trebuie să ne unească. Preferăm dezbinarea? De ce, dar mai ales până unde și până când?

Li se încalcă drepturile, pentru că nu au certificat verde și nu pot intra la terase, nu pot călători, sunt patroni care nu-i primesc nevaccinați? Da, corect, este discriminare.

Dar cel vaccinat nu este discriminat?! Este și vaccinat și cu consecințele pandemiei egal împărțite cu frații nevaccinați. Drepturile ne sunt încălcate tuturor. Poate nu aceleași, dar tot drepturi! Copilul vaccinatului face tot școala online, doar un exemplu. Casa noastră arde, hai să stingem focul și apoi vom vedea de unde a apărut și ce-o mai fi.

Am ajuns să aud aberația că cei vaccinați suntem pericolul celor nevaccinați! Un fel de asimptomatici pârâți, cipați, care îi omorâm… Păi de unde facem rost de virus, ca să-l pasăm? În fond, asumați-vă încrederea în propria imunitate și luptați cu virusul, nu cu vaccinații!

A mai rămas să aud că o facem premediatat, că suntem oamenii lui Soros, Bill Gates, Illumiati…Păi dacă ăștia au conspirat, ca să ne termine, cu virusul și apoi cu vaccinul, și-au luat țeapă. Trebuie să găsească urgent ceva, ca să se salveze pe ei înșiși. Văzând procentele de vaccinați pe țări, deci de” terminați” după logica unora, “exterminatorii” sunt praf, pen’ că vor rămâne “dăcât” cu de-ăștia buni, imuni de la natură, care sfințesc locul de felul lor, se știe boss! Vor fi conspiraționiștii un fel de ciobănași, cu Miorița consilier strategic, cu Meșterul Manole deschis la orice procedură și cu Toma Alimoș băsmind cu Murgul, că Manea slutul s-a vaccinat, perfidul! Logica vine din sinea teoriei, nu am ce face!

Nu acuz pe nimeni, până aici, unde:

– mă îndoiesc de buna credință a celor care se știu infectați și totuși nu se izolează, expunându-i astfel și pe cei nevinovați. Masca pe care o poartă și distanțarea pe care zic că o păstrează, nu sunt scuze.

– cel mai rău, disprețuiesc profund pe cei care și-au cumpărat certificate, autentice de altfel, fără să se fi vaccinat. Aceștia sunt oameni care nu au niciun fel de demnitate și care țipând că sunt discriminați și că nu pot face și drege, că nu au vaccinul făcut, încalcă mizerabil cele mai simple și de bun simț norme ale instinctului de conservare a speciei. Nici măcar nu-i pot considera ființe. Nu au conștiință, sunt iresponsabili!

Au decis că vaccinul îi pune în pericol? Ok, treaba lor, dar să-și asume consecințele, demn, cu fruntea sus și să joace cinstit, după regulile acestei perioade, mai ales că ei vin doar cu teorii, critici, dar nu vin cu soluții. Aia cu imunizarea de turmă s-o riște ei, dar pe față!

Să mai enumăr mizeriile de ponoase pe care le tragem de pe urma ăstora?

Călătorești cu ei. Stai la restaurante, terase, săli de teatru alături de ei. Îți duci copilul la școală și el o fi profesor… Îți mai arde să te expui la de-astea, când știi ce riști? Te auto-izolezi… Plus că, pe bună dreptate, afectează și statisticile, pe care ne bazăm și pentru care ne mai și certăm. Uau, 20% dintre cei internați cu Covid sunt vaccinați, ba mai și mor. Cred asta, dar dacă printre ei or fi unii doar certificați, dar nevaccinați? Nu toți, doar 5% din cei 20% confirmați și vaccinați ?

Despre cine știu că este nevaccinat, este alegerea mea dacă vreau sau nu să împart o masă de Crăciun cu el, de exemplu. Dar altfel, de ce să accept această mimare criminală, care mă expune, fără să am habar? Una este în locuri publice și alta este în locuri unde acum nu poți intra decât vaccinat, se știe de ce. Ni se dă de ales, alegem și ne asumăm.

E ca trecutul pe roșu la semafor: știi legea, dar totuși treci pe roșu. Dacă nu ești prins, uau, i-ai făcut pe fraieri! Dacă te vede un polițist, îți ia carnetul, ai fost un dobitoc… Dar dacă omori pe cineva?! Cum ești șmechere?! Nu mai bine respecți regulile jocului? Nu vrei? Ei, ghici, nu mai este doar treaba ta, este și a celor din jur. Ești asimptomatic, în sensul că nu ai semne clinice de conștiință, de bun simț, empatie, responsabilitate, rațiune, de-astea, care țin de om, nu ai tu de unde să le știi!

Asumarea ține de educație și de felul în care înțelegem că nu suntem noi și restul lumii.

Foto Simona – august 2021

Propun ca vaccinul să poată fi făcut doar contra sumei de 1000 de lei, dat doar pe rețetă necompensată, de un medic specialist care nu crede în el. Testele să se facă moca, la colț de stradă, până ne imunizăm, sau ne plictisim pe la UPU. Să nu ziceți că nu am soluții, da?!

S i m o n a

Ți-a plăcut? Răspândește-l!

Lasă un răspuns