„…a început să mă apuce sila…”

Nu știu alte popoare cum sunt, dar al nostru, care poartă laurii geografiei și ai năravurilor năvălitorilor și tăvălitorilor care l-au finisat la mentalitate, are geniu, geniali și “geniali”.
Unii sunt clasici universali. Spuneam deunăzi că dacă „O scrisoare pierdută” ar fi fost scrisă ieri, nu ar fi fost mai de actualitate ca astăzi.
Avem printre clasicii geniali si pe Marin Preda. Dureros de actual și el prin operele sale.
Nu știu dacă se face așa ceva pe un blog, dar cum sunt non-conformistă, fac ce simt și vă dau mai jos un link din „Cel mai iubit dintre pământeni”.

https://www.youtube.com/watch?v=SW7mtH-Xwbw

Frumos, nu ? Ce s-o fi schimbat pe aici ?! Ah, desigur, putem vorbi în gura mare tot ce ne taie capul, fără autocenzură, fără jenă, fără sens. Cum o fi, că nu ne deranjează nimeni. Și da, uite că mulți iar devin colaboratori, că le mai taie din pedepse dacă ciripesc. Onorabilii de ei ! Unii si-au tras și beizadelele complice, iar acum, hai cu cenușa-n cap ! Cine să vă creadă !?
Ne-au furat și ne fură de te miri de unde mai găsesc, dar dacă dau pe goarnă fără număr, revin linștiți în acareturile lor luxoase, încă vreo 10 ani, până se termină procesele.
Apoi își primesc pedepsele gingașe : în regim deschis, semi-deschis, cu suspendare. Cu reducerea pedepsei după ce scriu și ei o cărticică, pe care cine stă să le-o citească ?! Alde “Monte Cristo” pârâți și multiplicați.
Constituția, că aia e Nordul acum, steaua călăuzitoare, interpretabilă ca Sonata Lunii, precum și legile, de ei făcute, ni-i strecoară pe afară…
Am mai zis : la închisori avem Casa Scriitorilor 2.
Bună purtare…Adică ce nu fac măi n-auzi ?! Nu scuipă, nu scrijelesc pereții, papă tot ?
Păi ei nu au intrat pentru crime sau violuri. Ei sunt altă categorie, au gulere albe, batistuțe și unghiuțe curate, au „manere mon cher”. Ăsta e motiv să le dați drumul mai repede ? Ca să ne facă iar la buzunare ?
Asta după ce stau acolo, cu 3 mese pe zi de la Capșa, că le dă mâna lu’ alde Voiculescu și altora. Plus că plătim și noi, că deh, sunt pe buget. Ne rupem de la gură, să-i ținem trântori, după ce ne-au furat ca-n codru.
La muncă frate, cu averile confiscate și la muncă ! Liberi pe piață și la locurile pe care ni le-ați creat din gură, în campanii. Păi pedeapsă mai mare nu văd.
Bună și corecția, ca să nu mai facă altădată. Dar nu vor mai face, că se vor delecta cu 700 lei / lună  = 23,3 lei/zi, din care să-și plătească traiul și nu vor mai avea timp de pungășii. Poate doar prin tramvaie, la sacoșele gospodinelor, încaltea să vadă cât se ia pentru o mică găinărie, nu pentru tunuri ca ale lor.
Recuperare, recondiționare și refolosire.

Mai avem niște genii, dar cu ghilimele…
Eu cred că în ultima perioadă escaladăm inutilul, penibilul, grotescul.
Nu știu ce învață jurnaliștii prin școlile lor. Nu știu ce le spun sondajele, ratingul și ce înțeleg din ele, pentru că rezultatul este o lipsă totală de profesionalism la majoritatea dintre ei.
Evident că toți vor senzaționalul, că din asta se hrănesc.
Dar cu el ne privează pe noi de dreptul la informația curată, clară.
În fond plătim cablu, taxe și aia că “ai telecomandă, mută dacă nu-ți convine” este de o aroganță nemaipomenită.
Păi unde să mai butonez, “geniilor” ?! De unde să iau știrile ?! Oamenii care nu au decât posturile voastre imbecile, ce fac ?! Cei care nu înțeleg CNN sau Euronews, sau nu au internet, să mai citească și pagini serioase, ce fac ? Stau să le spălați voi creierii ?!
Pică un turn, dau teroriștii pe undeva… Gata, s-a terminat, nu mai vedem nimic altceva.
Dacă nu aveți senzațional, dați găini violate și popi zurbagii.
Acum vă hrăniți din Udrea. Ok !
Dar chiar credeți că este singura știre care ne interesează ?
Au luat-o, va fi judecată. Legea si judecătorii vor decide în cazul ei și al altora.
Oameni buni, dar mai vrem și noi altceva.
Ce mai este în Ucraina, ce mai fac teroriștii, ce face francul elvețian, ce ne facem fetelor cu locurile de muncă, ce investitori mai sunt ? Ce mai face paltonul Domnului Iohannis ? De ce a plecat Chevronul ?!
Ați dat de Udrea și-i faceți autopsia deja. Gata, o martirizați ! Asta vreți ?
Despicați doar un fir când vi se pare vouă că ăla vă crește ratingul, iar restul parcă nu ar conta.
Ba contează.
Știriștii să înșire ce știri au. Fără loc de interpretări. La digerăm singuri, ok ?!
Dacă n-au senzaționale, să ne scutească de penibile. Nu ne sunt datori cu știri, până la a le inventa, sau răstălmăci.
Iar analiștii, comentatorii și pretinșii de tot felul, mai pe nas băieți ! Băgați cu respect și discernământ, că nu aveți voi adevărul. Mai comentați si la “Caru’ cu bere”, că deja faceți exhibiționism intelectual prin studiouri și ne e silă.
Ne e silă și de ce-au făcut ăștia anchetați și de ce speculați voi la ipoteze, că nu pot să scriu pe blogul meu că bateți cămpii, vînând știrea și vă rătăciți .

Ba uite că pot !

De multe ori se poartă ca niște hăitași !

Ar fi rău fără jurnaliști, dar și cu ei și fără mintea la purtător, dezastru, manipulare fără protecție !

S i m o n a

Ți-a plăcut? Răspândește-l!

Lasă un răspuns